ADANA / YÜREĞİR - Çamlıbel Şehit Kamil Yelmen Anadolu Lisesi

Mrt

"TÜKENMESİ MUHTEMEL ENERJİ KAYNAKLARINI VERİMLİ KULLANMA VE VERİMİN SÜREKLİLİĞİNİ SAĞLAMA" KONULU RESİM, ŞİİR ve KOMPOZİSYON YARIŞMA

Mrt

Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün düzenlediği Fikir Atölyesine katılan öğretmenler 14-18 Mart tarihleri arasında Ankara'da bir araya geldi. Farklı branşlardan öğretmenlerin yenilikçi fikirlerini projelendirip ortaöğretimin sorunlarına çözümler aradığı çalıştaya; Bakan Yardımcımız Prof. Dr. Petek Aşkar, Ortaöğretim Genel Müdürü Halil İbrahim Topçu ve Öğretim Programları ve Ders Kitapları Daire Başkanı Bilgen Kerkez de katılarak projeleri dinledi. Oldukça verimli geçen çalıştaya ilimizden okulumuz öğretmenleri Gökmen Oğuz ve Şükrü Başkaya katılarak projelerini sundu.

Mrt

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri çerçevesinde muhteşem bir program yaptık. Öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizn üst düzey performanslarıyla ortaya izlemeye doyulmayan görsel gir şölen çıktı. Ekip çalışmasının en güzel örneğini sergileyen değerli öğretmen ve öğrencilerimize bu müthiş program için teşekkür ediyoruz.

Mrt

Ortak Sınav Takvimimiz yayınlanmıştır. 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı İkinci Dönem 1. Ortak Sınavlara ait takvim aşağıda yer almaktadır. Sınava resmi mazereti sebebiyle giremeyen öğrencilerin resmi belgelerini okula zamanında teslim etmeleri halinde ara tatilden sonraki ilk hafta öğretmenleri ile iletişime geçerek sınavlara girebileceklerdir. Tüm öğrencilerimize sınavda başarılar dileriz.

Mrt

Okulumuzda 10, 11 ve 12. sınıflara yönelik kazanım değerlendirme sınavı yapılmıştır. Yüreğir Kaymakamlığı İlçe Milli eğitim Müdürlüğümüzün Akademik Başarıyı Tespit ve Arttırma Projesi kapsamında 10, 11 ve 12. Sınıflarımıza yönelik ücretsiz kazanım değerlendirme sınavı yapılmıştır. Dezavantajlı bölgede yer alan okulumuzu avantajlı hale getirmek üzere çıktığımız yolda bu sınavın öğrencilerimizin gelişimine fayda sağlayacağı açıktır. Sınavın hazırlanmasında ve uygulanmasında emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Mrt

"12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma" Programımız yapıldı. Farklı sınıflardan gelen öğrencilerimizle hazırladığımız programda türküler, orotoryo ve şiirler yer aldı. Öğrencilerimizin büyük bir ilgiyle takip ettiği program okulumuz çok amaçlı salonunda gerçekleştirildi. Programın hazırlanmasında emeği geçen öğretmenlerimize ve katkı sağlayan öğrencilerimize çok teşekkür ediyoruz.

Mrt

Milli Eğitim Müdürümüz Sn. Yaşar KOÇAK ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz sn. Murat ÇELİK'in okulumuzu ziyaretlerinde verdikleri talimatlar doğrultusunda derslerimizden uygun olanlarını sınıf dışındaki ortamlara taşıdık. Verimi arttırdığını gördüğümüz bu uygulamanın yaygınlaştırılmasının öğrencilerimizin motivasyonuna katkı sağlayacağı anlaşılmıştır.

Mrt

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadın ekip arkadaşlarımızla bir araya geldik. Kutlamaya tüm kadın öğretmen ve diğer çalışanlarımız davet edildi. Katılan ekip arkadaşlarımıza çalışmalarından dolayı teşekkür edildi. Pasta ve çiçek ikramıyla kutlamamız sona erdi.

Mrt

1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında okulumuzda deprem tatbikatı yapılmıştır. Tüm öğrenci ve personelimizin katıldığı tatbikat başarılı bir şekilde tamamlanmıştır. Deprem Haftası ile ilgili bilgilendirmenin de yapıldığı etkinlik çok verimli olmuştur.

Ock

Okul müdürümüz Serkan BİLGİN öncülüğünde, öğrencilerimizce yürütülen "Bugünün Tarihini Yazıyorum" isimli e-twinning projesi kalite etiketi almaya hak kazanmıştır. okulumuz tarihinde ilk defa alınan kalite belgesinden dolayı öğrencilerimizi kutluyoruz.

Ock

TUBİTAK-4006 Bilim fuarımızın sergisini tamamlamanın gururunu yaşıyoruz. İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzden fuarımızın denetimini yapan ekiplerin ve misafirlerimizin özgün ve oldukça coşkulu olarak değerlendirdiği fuarımıza ilgi yoğundu.

Ock

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılında ilk defa verilmeye başlanan "Okulum Temiz" belgesini verilmeye başlandığı zamandan itibaren hak etmiş ve almıştık. Pandemi döneminde okulumuzun hijyen koşullarını sağladığını belgelendirmesi açısından çok değerli bu belgeyi 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılında da almayı hak ettik. Emeği geçen tüm öğretmen ve yardımcı personelimizi tebrik ediyoruz. Velilerimiz gönül rahatlığıyla okulumuza evlatlarımızı geçen yıl olduğu gibi bu yıl da gönderebilirler.

Ock

"Pakistan Türkiye Kardeşliği İlişkilerinin Dünü Bugünü ve Geleceği" konulu "Cinnah Genç Yazarlar Ödülü" kompozisyon yarışmasında ilimizi temsilen Bakanlığımıza gönderilen okulumuz öğrencisi Maşallah DEMİR'in "Ay Yıldız'ın Kardeşliği" adlı eseri, Türkiye derecesi alarak 4. olmuştur. Öğrencimiz Yüreğir Kaymakamımız sn. Oğuzhan BİNGÖL tarafından kabul edilmiştir. Sayın kaymakamımızın tarafından öğrencimize hediye verilmiştir. Kaymakamımızın nazik daveti, sohbeti ve hediyeleri için kendilerine teşekkür ediyoruz.

Haz

Öğrencimiz Maşallah Demir Türkiye geneli resmi/özel ortaöğretim kurumlarındaki 11. ve 12. sınıf öğrencilerine yönelik "Cinnah Genç Yazarlar Ödülü Kompozisyon Yarışması'nda daha önce Adana genelinde il birincisi seçilmişti. Türkiye genelinde yapılan değerlendirme sonucunda öğrencimizin eseri Türkiye dördüncülüğüne layık görülmüştür. Öğrencimiz Maşallah Demir'i, başta Şükrü Başkaya olmak üzere Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerimizi ve öğrencimizde emeği olan tüm öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz. Başarılarının devamını diliyoruz.